Tréningek

Képzéseinket sokéves szakmai tapasztalattal rendelkező szakemberekkel fejlesztettük ki. A tréningeket fogyatékkal élő emberek tartják. Felkészültségükkel segítik a munkáltatókat akkor is, ha most gondolkoznak megváltozott munkaképességű foglalkoztatásán; akkor is, ha most integrálják őket. Foglalkozásaink azon cégek hasznára is válnak, akik még egyáltalán nem találkoztak ilyen munkavállalókkal, mert ezek a képzések fejlesztik az értelmi intelligenciát és a produktivitást. Minden esetben lehet a tréninget tartóktól kérdezni, beszélgetni személyes témákról is. A tréningjeinket a megrendelő igényeinek és adottságainak megfelelően egyénileg alakítjuk ki. Az alábbiakban felsoroltak csak ízelítőül szolgálnak.

Az árképzés mindig egyénileg történik, figyelembe véve a megrendelőinket. Iskoláknál és óvódáknál segítünk megkeresni a finanszírozási lehetőségeket.

Gyermek- és ifjúsági tréningek

Az érzelmi intelligencia fiatal korban mesékkel, fantázia- és szerepjátékokkal fejleszthető. Minden programunk, osztályfőnöki óránk elősegíti, hogy a fiatalok lelkébe beépüljön az asszertív kommunikáció, és segítse az emberek sokszínűségének befogadását. Az alább felsorolt foglalkozások csak ízelítőül szolgálnak több száz tréningünkből.

Tréningek

1. Megszökött a mosómedve

Interaktív nyomozós játék két látássérült nyomozóval a hallás és a tapintás szuperképessége és a beszélő okostelefon segítségével háromtól tíz éves korig.

mome2

2. Barátság madara

Zenés mesejáték hangtálakkal és hangszerekkel látássérült tematikával háromtól tíz éves korig.

barmad2

3. Tapintható képeslap készítés
Tapintható képeslap készítés textilekkel, gyöngyökkel, dekorhomokkal, kartonnal, krepp papírral és kaviccsal négy éves kortól felső korhatár nélkül.
4. Érzékek szárnyán
Szemkötővel tapintós játék, illatolós-, állathang megfejtős, erre csörög a dió játék kiscsoporttól felső korhatár nélkül. Kiegészítő fa puzzle kirakós.
5. Új osztálytárs érkezik
Látás-, mozgássérült, autista és siket tematika. Hogyan tanulhatnak integráltan a fogyatékkal élő gyerekek és fiatalok? Megmutatjuk az osztálynak a megoldásokat, hogy ezek a gyerekek mennyire hasonlítanak hozzájuk, csak másként oldják meg a felmerülő problémákat. A tanórát vicces szituációkkal és könnyed stílussal tartjuk meg. Kilenc éves kortól ajánlott.
6. Vakvezető kutya a családban
Hogy képzik a vakvezető kutyákat, hogyan dolgozik a kutya. Mikor szabad megsimogatni egy vakvezető kutyát? Kutyabemutató és kutyasimogatás. Igény szerint más tematikájú órába is beilleszthető. Három éves kortól felső korhatár nélkül ajánlott.
7. Avatar, karakterépítő játék
Minden kategóriában használható. A fiatalokkal együtt találunk ki fogyatékkal élő karaktereket (látás-, hallás-. mozgássérült és autizmus kategória) és helyezzük őket olyan szituációkba (randi, sportesemény, baráti buli), ahol a fogyatékosság miatt az eléjük gördülő nehézségeket kreatívan áthidaljuk, nem a problémákat keressük, hanem a megoldásokat. Nagyon fejleszti a kreatív gondolkodást, és megmutatja, hogy milyen egyforma életet él egy fogyatékkal élő és egy ép fiatal. Ehhez bemutatjuk az eszközöket is.
8. Tanuljunk jelnyelven
Amerikából jöttem, Activity, jelnyelvi kifejezések játékos elsajátításával. Három éves kortól korhatár nélkül.
9. Mozgássérült óra
Kerekesszékes sportok, pl. kosárlabdadobás, röplabda, kerekesszékes akadálypályák. Hat éves kortól korhatár nélkül.
10. Csöndbe zárt világ
Siketkultúra. Hat éves kortól felső korhatár nélkül.
11. Egy másik univerzum
Játékok az emberi viselkedés és szociális kapcsolatok témájában korosztálytól függően.

Szemléletváltó Egyesület

06-70-415-7110

1039 Budapest, Margitliget u. 1. XII. 122.